top of page

iACT
Inclusion through Activism, Communication and Tolerance 

iACT project co-founded by the European Union for youth activism

Rezultat projekta - Kratki digitalni tečaj o socijalnoj uključenosti i jednakosti u demokratskim društvima - možete pronaći klikom na gumbić! :)

Međunarodni centar za umjetnost iz Zagreba i U Thrive Europe iz Brisela pokrenuli su svoj prvi Erasmus+ projekt pod nazivom - Inkluzija kroz aktivizam, komunikaciju i toleranciju (iACT) - koji se provodi od studenog 2021. do studenog 2023. u Zagrebu i Briselu.

 

Ciljevi projekta su: prvo, povećati kapacitete naših dviju partnerskih organizacija za rad s različitim skupinama mladih kroz međunarodnu suradnju za razvoj novih aktivnosti za mlade i drugo, osnažiti mlade (18-25 godina) iz različitih sredina kako bi aktivno sudjelovali u društvu na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini omogućujući im bolje razumijevanje i prihvaćanje svojih identiteta i različitosti u svim oblicima.

 

U projekt se uključilo trideset mladih sudionika (15 iz Hrvatske i 15 iz Belgije) iz različitih sredina. Sudionici aktivno istražuju probleme vezane uz teme socijalne uključenosti, aktivizma, komunikacije i tolerancije te traže nove odgovore i rješenja. Na kraju projekta polaznici će kreirati inovativni, kratki online tečaj za svoje vršnjake. Naš cilj tijekom ovog projekta je pružiti polaznicima kreativne aktivnosti i radionice, poticajne diskusije, sigurno mjesto za umjetničko izražavanje, nova prijateljstva, putovanja i puno zabave.

 

Sve aktivnosti, uključujući obuku i razmjenu znanja za trenere te interaktivne radionice za mlade, besplatne su za polaznike.

projektne aktivnosti

iACT projekt sastoji se od pet aktivnosti: 1. Trening za trenere 2. Interaktivni edukativni program 3. Izrada kratkog digitalnog tečaja 4. Diseminacija projekta i rezultata 

5. Transnacionalni sastanci projektnog tima.

Trening za trenere

Razmjena znanja o inovativnim načinima za angažiranje i osnaživanje mladih

Transnacionalni sastanci projektnog tima

Sastanci projektnog tima u Zagrebu i Briselu

Interaktivni edukativni program

Za mlade o inkluziji, nediskriminaciji i demokratskom sudjelovanju

Kratki digitalni tečaj

O socijalnoj uključenosti i jednakosti u demokratskim društvima

galerija

projektni tim

Projektni tim sastoji se od četiri trenerice: Aida Pana i Tatiana Levceva iz U Thrive Europe te Romana Petrušić i Andreana Baeva-Motušić iz inart-a. Također, tim ima dva mentora za mlade: Mislav Petrušić i Ema Kotarski koji dolaze iz inart-a.

EU financed project

Ovaj projekt je financiran uz potporu Europske komisije.

 

Ova objava odražava samo stajališta autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu upotrebu ovdje sadržanih informacija

bottom of page