top of page

iACT
Inclusion through Activism, Communication and Tolerance 

Co-Funded by the European Union under Erasmus+ programme
iACT project co-founded by the European Union for youth activism

Rezultate projekta: digitalni tečaj o socijalnoj uključenosti i jednakosti u demokratskim društvima, uvod digitalni tečaj na YouYube kanalu i kurikulum interaktivnog edukativnog programa, možete pronaći ovdje! :)

Međunarodni centar za umjetnost iz Zagreba u partnerstvu sa U Thrive Europe iz Brisela proveli su svoj prvi zajednički Erasmus+ projekt pod nazivom - Inkluzija kroz aktivizam, komunikaciju i toleranciju (iACT) - u periodu od studenog 2021. do studenog 2023. u Zagrebu i Briselu..

 

Ciljevi projekta bili su: prvo, povećati kapacitete naših dviju partnerskih organizacija za rad s različitim skupinama mladih kroz međunarodnu suradnju za razvoj novih aktivnosti za mlade i drugo, osnažiti mlade (18-25 godina) iz različitih sredina kako bi aktivno sudjelovali u društvu na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini omogućujući im bolje razumijevanje i prihvaćanje svojih identiteta i različitosti u svim oblicima.

 

U projekt je bilo uključeno trideset mladih sudionika (15 iz Hrvatske i 15 iz Belgije) iz različitih sredina. Sudionici su aktivno istraživali probleme vezane uz teme socijalne uključenosti, aktivizma, komunikacije i tolerancije te tražili nove odgovore i rješenja. Na kraju projekta polaznici su kreirali inovativni, kratki online tečaj za svoje vršnjake. Naš cilj tijekom ovog projekta bio je pružiti polaznicima kreativne aktivnosti, poticajne diskusije, sigurno mjesto za umjetničko izražavanje, nova prijateljstva, putovanja i puno zabave.

 

Sve aktivnosti, uključujući obuku i razmjenu znanja za trenere te interaktivne radionice za mlade, bile su besplatne za polaznike.

Erasmus+ programme
AMPEU
International Arts Centre, Zagreb
U Thrive Europe, Brussels
iACT Inclusion through Activism, Communication and Tolerance project

projektne aktivnosti

iACT projekt sastojao se od pet aktivnosti: 1. Trening za trenere 2. Interaktivni edukativni program 3. Izrada kratkog digitalnog tečaja 4. Diseminacija projekta i rezultata 

5. Transnacionalni sastanci projektnog tima.

Trening za trenere

Razmjena znanja o inovativnim načinima za angažiranje i osnaživanje mladih

Diseminacija projekta i rezultata

Prezentacije rezultata

Interaktivni edukativni program

Za mlade o inkluziji, nediskriminaciji i demokratskom sudjelovanju

Transnacionalni sastanci projektnog tima

Sastanci projektnog tima u Zagrebu i Briselu

Digitalni tečaj

O socijalnoj uključenosti i jednakosti u demokratskim društvima

galerija

projektni tim

Projektni tim sastojao se od četiri trenerice: Aida Pana i Tatiana Levceva iz U Thrive Europe te Romana Petrušić i Andreana Baeva-Motušić iz inart-a. Također, tim je uključio i dva mentora za mlade: Mislav Petrušić i Ema Kotarski koji dolaze iz inart-a.

EU financed project

Ovaj projekt je financiran uz potporu Europske komisije.

 

Ova objava odražava samo stajališta autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu upotrebu ovdje sadržanih informacija

bottom of page