top of page
trening za trenere i razmjena znanja

Trening za trenere, razmjena znanja o inovativnim načinima za uključivanje i osnaživanje mladih

Co-Funded by the European Union

Prva aktivnost našeg projekta, Trening za trenere, sastojao se od dva modula, od kojih se jedan odvijao u Zagrebu, a drugi u Briselu. Prva aktivnost je bila namijenjena povećanju naših mentorskih kapaciteta i jačanju naše suradnje.

U ožujku 2022. naša dva mentora iz Zagreba otputovala su u Brisel na dvodnevnu edukaciju o kreiranju digitalnih tečajeva u organizaciji naših partnera, U Thrive Europe. Vrijeme je bilo lijepo, a okruženje za učenje još ljepše. Tatiana je održala trodnevnu edukaciju tijekom koje nas je naučila puno o samoj pedagogiji i načinima pristupa podučavanju, kao i kako napraviti online tečaj. Predavanje je bilo edukativno i informativno. Također smo uživali u finoj hrani i razgledavanju Brisela.

 

Trening u Zagrebu započeo je u ponedjeljak, 25. travnja. Prvo predavanje o uključivanju građana u politiku i društvena pitanja održala je Andreana. Informirali smo se kako prenjeti poruku o važnosti uključivanja građana u društvena pitanja budućim sudionicima našeg projekta. Drugi dan započeo je Tatianinim predavanjem o debati kao sredstvu uvjeravanja. Tema je bila toliko zanimljiva da smo preskočili ručak i poslijepodne proveli vježbajući debatiranje. Trećeg dana Aida nam je održala prvi dio svog predavanja o emocionalnoj inteligenciji. Otkrili smo neke nove stvari o sebi i naučili puno o tome kako funkcionira ljudski mozak.

 

U poslijepodnevnim satima Tana, naš gostujući predavač tog dana, odradila je s nama nekoliko dramskih igara i vježbi, ponovno nam otvorivši oči za nove ideje i metode rada na projektu. Četvrti dan nastavili smo s edukacijom o emocionalnoj inteligenciji uz puno zanimljivih razgovora. Tijekom drugog dijela dana Romana je održala zanimljivo predavanje o drami a imali smo i priliku proći kroz razne tehnike improvizacije. 

Trening za trenere uspješno je pripremio mentore iz obje organizacije za rad s polaznicima projekta iACT kao i za uspješnu suradnju tijekom trajanja projekta. 

this project has been co-financed by European union

Ovaj projekt je financiran uz potporu Europske komisije.

 

Ova objava odražava samo stajališta autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu upotrebu ovdje sadržanih informacija

bottom of page