top of page

iContribute
to Sustainable Tourism and Search for Ways to Travel Better

Co-Funded by the European Union
iContribute project for sustainable tourism co-funded bz the EU

Na našem drugom Erasmus+ projektu - iContribute (Pridonosim održivom turizmu i tražim bolje načine putovanja) - ponovno smo sklopili partnerstvo s U Thrive Europe, mladom neprofitnom organizacijom iz Brisela. Projekt je trajao od svibnja 2022. godine do svibnja 2023. godine.

 

U sklopu iContribute projekta mladi od 18 do 25 godina dobili su priliku istražiti navike turista, koristi putovanja i utjecaj turizma na lokalnu zajednicu a posebice na manja mjesta uz hrvatsku obalu.

 

Sudionici su proveli sedam dana na ljetnom kampu u Šibeniku, gdje su radili sa stručnim mentorima uz pomoć metoda kritičkog razmišljanja, debate, emocionalne inteligencije i drame. Također, tijekom ljetnog kampa polaznici su razgovarali o temama održivog turizma, intervjuirali mlade turiste i domaće stanovništvo, te tražili rješenja i odgovore na pitanja o tome kako biti bolji turist. 

 

Konačni rezultati projekta su četiri kratka videa od kojih svaki predstavlja jedno poglavlje

"Vodiča za održivo putovanje za mlade putnike" koje su sudionici osmislili i izradili nakon ljetnog kampa. Edukativni video vodič je objavljen na našem YouTube kanalu i društvenim mrežama.

 

Više o svakoj projektnoj aktivnosti možete saznati u nastavku, a pod Aktivnosti 4 - Izrada održivog turističkog vodiča za mlade - također smo i uključili poveznice za sva četiri dijela (video zapisa) edukativnog turističkog vodiča dostupnih na našem YouTube kanalu. Također, ne zaboravite pogledati galeriju projekta! :)

Erasmus+ programme
AMPEU
International Arts Centre, Zagreb
U Thrive Europe, Brussels
I Contribute Erasmus+ Project

projektne aktivnosti

Projekt iContribute sastojao se od pet aktivnosti: 1. Trening za trenere 

2. Transnacionalni sastanci projektnog tima 3. Ljetni kamp za mlade 4. Produkcija video vodiča za održiva putovanja za mlade putnike i 5. Diseminacija projekta i rezultata  

Više o svakoj aktivnosti možete pročitati u nastavku!

Trening za trenere

Razmjena znanja o zaštiti okoliša, održivom turizmu i aktivizmu mladih

Transnacionalni sastanci projektnog tima

U Zagrebu i Briselu

Ljetni kamp za mlade

Sedmodnevni edukativni program o održivom turizmu

Diseminacija projekta i rezultata

Prezentacije projekta u srednjim školama

Izrada video vodiča

Za održiva putovanja za mlade putnike

galerija

projektni tim

Projektni tim sastojao se od četiri trenerice: Aida Pana i Tatiana Levceva iz U Thrive Europe te Romana Petrušić i Andreana Baeva-Motušić iz inart-a. Također, u projektu su sudjelovala i dva mentora za mlade: Mislav Petrušić i Ema Kotarski iz inart-a.

project was financed with a help from European commission

Ovaj projekt je financiran uz potporu Europske komisije.

 

Ova objava odražava samo stajališta autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu upotrebu ovdje sadržanih informacija

bottom of page