top of page
ljetni kamp za mlade
Co-Funded by the European Union

Ljetni kamp za mlade - sedmodnevni edukativni program o održivom turizmu

Dvanaest mladih u dobi od 18 do 25 godina iz Belgije i Hrvatske (po šest iz svake zemlje) proveli su zajedno sedam dana na ljetnom kampu u Šibeniku, u kolovozu 2022 godine. Metodama debate, kritičkog mišljenja, drame i kreativnog pisanja mladi su istraživali utjecaj turizma na lokalno stanovništvo i okoliš.

 

Istovremeno, sudionici su bili mentorirani:

- za izgradnju osobnih vještina koje će im omogućiti da prevladaju potencijalni osjećaj tjeskobe radi klimatskih promjena 

- promijeniti (negativno) navike i

- naučiti kako pokrenuti i voditi raspravu o društveno važnim i kontroverznim temama.

 

Polaznici su radili u grupama kako bi prikupili informacije, vodili intervjue, raspravljali, pisali, glumili i stvarali umjetnost, a sve uz podršku svojih trenera/mentora.

 

Konačne rezultate projekta proizveli su sami sudionici koji su također i sami odabrali oblik izražavanja (debata, monolog, kratki skeč, grafičko izražavanje, prezentacija, itd.).

 

Tijekom kampa, mladi su polaznici izgradili međusobne odnose, razmjenjivali ideje, postavljali pitanja i razmišljali o sadržaju video vodiča za održiva putovanja za mlade putnike, koji su izradili u mjesecima nakon ljetnog kampa.

ovaj projekt je financiran uz potporu Europske komisije

Ovaj projekt je financiran uz potporu Europske komisije.

 

Ova objava odražava samo stajališta autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu upotrebu ovdje sadržanih informacija

bottom of page