top of page
pripreme za akademiju dramske umjetnosti

Pripreme za akademiju

Jedinstvenim profesionalnim pristupom i prokušanim pedagoškim metodama mentori Romana Petrušić, Mirela Brekalo Popović i Goran Grgić provesti će vas kroz kompletan proces izbora, analize, pripreme i izvedbe zadanog materijala za prijemne ispite. 

Neovisno o tome na koju akademiju se prijavljujete, uz pomoć naših mentora steći ćete osnovne vještine potrebne za izlaz na prijemni ispit. Najčešće je za potpunu pripremu potrebno između 10 i 20 termina.

Mentora možete izabrati sami (izbor će vam biti ponuđen na prijavnici). S Romanom možete izabrati želite li pripreme odraditi na englskom ili hrvatskom jeziku dok Mirela i Goran vode pripreme isključivo na hrvatskom jeziku. 

Pripreme se odvijaju u obliku privatnih sati. Plaćanjem u gotovini ostvarujete popust. 

Za koga

Gdje

Kada

Jezik

Voditelji

Svi koji žele upisati studij glume te se profesionalno baviti glumom

Po dogovoru

Po dogovoru

Hrvatski 🇭🇷 ili engleski 🇬🇧

Romana Petrušić, glumica

 Romana 

Romana je akademska glumica s više od 20 godina iskustva u dramsko-pedagoškom radu s polaznicima u dobi od 2 do 82 godine. Radila je u školama John Robert Powers, Rockville USA i Imagination Stage, Bethesda USA, režirala kazališne produkcije u Los Angelesu, Washingtonu, Perthu, Sydneyu i Zagrebu. Romana je osnivačica i predsjednica inart-a u kojem provodi EU projekte, vodi glumačke radionice, režira predstave i priprema kandidate za prijemne ispite glume. Njezini učenici primljeni su na studije glume sveučilišta širom svijeta, kao što su National Theatre School of Canada, NYU, AMDA i mnoge druge.

Mirela Brekalo-Popović, glumica

 Mirela 

Mirela Brekalo Popović je poznata hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica. U angažmanu je Gradskog kazališta Komedija od 1979. godine. Osvojila je posebno priznanje Udruženja dramskih umjetnika Hrvatske 1983 za ulogu Margerite, a 2011 Zlatnu arenu u Puli za glavnu žensku ulogu u filmu 'Kotlovina'. Glumački je pedagog u dramskim sudijima u Rovinju i Puli, predavala je scenski govor na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Članica je Hrvatskog društva dramskih umjetnika te je radila sa studentima na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti. Ostvarila je brojne uloge u radio dramama i brojne sinkronizacije animiranih filmova. 

Goran Grgić, glumac

 Goran 

Goran je kazališni, televizijski i filmski glumac te nacionalni prvak drame HNK, Zagreb. Višekratno nagrađivan za svoj rad, dobitnik je najistaknutijih umjetničkih (Nagrada Vladimir Nazor, Nagrade Hrvatskoga glumišta, Nagrade Mila Dimitrijević HNK...), festivalskih nagrada (Nagrada Orlando DLJI, Marulićevih dana, Dana satire, Histrionskog ljeto…) i visokih priznanja u Republici Hrvatskoj (Danica Hrvatska s likom Marka Marulića, Plaketa grada Zagreba). 

bottom of page