top of page
Training for trainers, as part of activity in iContribute project

Trening za trenere - razmjena znanja o zaštiti okoliša, održivom turizmu i aktivizmu mladih

Co-Funded by the European Union

Obuka za trenere odvijala se online i sastojala se od osam prezentacija, a svaku prezentaciju održali su različiti stručnjaci ovisno o području znanja.

 

Prvu prezentaciju održala je profesorica Lucija Marovt iz Slovenije. Prezentacija je održana online na Zoom platformi 30. lipnja 2022. Tijekom dvosatnog predavanja pod nazivom Teorijski i empirijski pristupi zaštiti okoliša u području turizma i putovanja profesorica Marovt dala nam je širok i vrlo informativan uvid u održivost te istaknula potrebu za promjenama u društvu.

 

Na drugom predavanju, 1. srpnja 2022. dr. Andreana Baeva-Motušić fokusirala se na metode intervjuiranja te kako doprijeti do publike koju targetiramo u ovom projektu, naročito tijekom ljetnog kampa u Šibeniku.

 

Treću prezentaciju provela je Tatiana Levceva 6. srpnja 2022. Tatiana je govorila o važnosti jasne komunikacije, dobivanja istinitih informacija te kako na siguran način izraziti svoje mišljenje. Također je objasnila i metode debatiranja i tehnike uvjeravanja.

 

Četvrto predavanje je 15. srpnja 2022. godine proveo Mislav Petrušić pod nazivom 'Zamišljanje uloge turista u boljem obliku turizma'. Ovo predavanje je bilo usmjereno na razumijevanje povijesnih obrazaca razvoja turizma te je naglasak bio na razumijevanju različitih uloga koje su pojedinci kao turisti imali u turističkoj industriji. Predavanje je bilo zaključeno pitanjem - kakvu budućnost turizam treba imati i kako bi se turisti trebali ponašati kako bi postigli takvu budućnost.

 

Petu prezentaciju održala je Romana Petrušić 19. srpnja 2022. godine pod nazivom 'Umjetnost i kazalište za društvene promjene'. Tijekom ove prezentacije istraživali smo ulogu umjetnosti kao alata za društvenu promjenu s fokusom na postojeće metodologije za korištenje kazališta za participativne demokratske rasprave i društvene akcije.

 

Lucija Marovt održala je dodatno šesto predavanje 21. srpnja 2022., bazirano na diskusijama, pitanjima i odgovorima. Tada je već cijeli projektni tim je imao zaista puno  pitanja u vezi turizma i okoliša a Lucija je bila dobro pripremeljena za detaljne odgovore na ta pitanja.

 

Posljednju, sedmu prezentaciju održala je Roxanne Toumia 25. srpnja 2022. Roxanneina prezentacija pod nazivom 'Utjecaj turističkih aktivnosti na okoliš' posebno je govorila o različitim razumijevanjima utjecaja turizma na okoliš, kao i mogućnostima za smanjenje negativnih utjecaja turizma na okoliš.

project was co-financed by European union

Ovaj projekt je financiran uz potporu Europske komisije.

 

Ova objava odražava samo stajališta autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu upotrebu ovdje sadržanih informacija

bottom of page