top of page

MojaScena Online

Co-Funded by the European Union Social Fund
besplatne online radionice iz dramske, literarne i likovne umjetnosti

Projekt MojaScena online sastojao se od umjetničkog programa u formi desetotjednih ciklusa likovnih, dramskih i literarnih radionica, koji su se održavali online i bili besplatni za polaznike mlađe od 25 i starije od 54 godine. U projekt su bili uključeni polaznici iz cijele Hrvatske, a naročito oni kojima je onemogućen pristup kulturnim ustanovama i sadržajima. Socijalno uključivanje sudionika u participativne aktivnosti u vidu online umjetničkih radionica omogućilo je ciljanim skupinama društvenu uključenost, interaktivno online druženje i stjecanje vještina cjeloživotnog učenja što je doprinijelo većem zadovoljstvu sudionika i poboljšanju kvalitete života te u konačnici i jačanju cjelokupne zajednice. 

Kroz sadržaje kao što su razgovori o umjetnosti, analiziranje umjetničkih djela, kreativno stvaranje, razvijanje umjetničkih potencijala i razumijevanja umjetnosti, pripadnici ciljanih skupina stekli su znanja i kreativne vještine. Pod umjetničkim vodstvom te suradnjom između radionica, polaznici su kreirali kratku online predstavu, online izložbu radova s likovnih radionica i online publikaciju radova literarnih radionica.


Projekt MojaScena online sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.  
Ukupna vrijednost projekta je 460.318,63kn od čega Europska unija sufinancira bespovratna sredstva u iznosu 368.254,90kn. 

 

Rezultati projekta

Dramske radionice

Predstave polaznika dramskih radionica dostupne su ovdje

Literarne radionice

Zbornik radova polaznika literarnih radionica dostupan je ovdje 

Likovne radionice

Izložba radova polaznika likovnih radionica dostupna je ovdje

Projektni tim

Projektni tim uključio je kako istaknute tako i mlade hrvatske akademske umjetnike i edukatore umjetnosti s područja književnosti, likovne i dramske umjetnosti.

projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Međunarodnog centra za umjetnost.

bottom of page