top of page
diseminacija projektnih rezultata u srednjim školama

Diseminacija projekta i rezultata - prezentacije projekta u srednjim školama

Co-Funded by the European Union

U Hrvatskoj su organizirane i provedene tri prezentacije kako bi se projekt i projektni rezultati predstavili mladim srednjoškolcima od 14 do 19 godina. Srednjoškolci su odabrani kao ciljana skupina jer je njihovo ponašanje i odgovornost za očuvanje okoliša od presudne važnosti za budućnost. Mladi su također često fleksibilniji u izboru načina života i vjerojatnije je da će napraviti promjene u svom ponašanju.

 

Prva prezentacija održana je u Poljoprivredno-šumarskoj školi u Vinkovcima. Imali smo priliku predstaviti naš projekt učenicima koji su pri kraju svog srednjoškolskog obrazovanja. Škola ima vlastiti vrt, fokusirana je na ekološku proizvodnju hrane, a većina učenika dolazi iz obitelji koje se bave poljoprivredom, što ovu skupinu mladih čini iznimno važnom publikom za naš projekt.

 

Druga prezentacija održala se u Zagrebu u Općoj privatnoj gimnaziji. Učenici ove srednje škole puno više putuju od učenika iz ruralnih sredina, kako u okviru školskog programa, tako i privatno. Također, ova grupa učenika pohađa treći razred srednje škole i planira maturalno putovanje - u ovom slučaju u Barcelonu. Stoga je prezentacija o održivom putovanju koju su održali polaznici projekta došla u pravo vrijeme za ove učenike.

Treća prezentacija održana je u Sisku u Tehničkoj školi. Naš smo projekt predstavili učenicima drugih i četvrtih razreda koji su činili zanimljivu kombinaciju učenika koji su tek na prvoj polovici srednjoškolskog obrazovanja i onih koji svoje srednjoškolsko obrazovanje privode kraju te će uskoro postati samostalni odrasli ljudi.

 

U svim srednjim školama u kojima smo održali prezentacije učenici su imali priliku  poslušati kratki informativni uvod o projektu te pogledati edukativne video vodiče za održiva putovanja. Što je najvažnije, u svakoj srednjoj školi učenici su sudjelovali i u razgovorima nakon same prezentacije tijekom kojih su mogli postavljati pitanja i komentirati predstavljene teme.

projekt je financiran uz potporu Europske komisije

Ovaj projekt je financiran uz potporu Europske komisije.

 

Ova objava odražava samo stajališta autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu upotrebu ovdje sadržanih informacija

bottom of page